Om lærerinden

Hvem står bag lærerinden? / Min baggrund:Mit navn er Majken Madsen, og jeg har været dansklærer siden 2001 i Gentofte kommune. Jeg har i mine mange år i folkeskolen undervist både de store og små årgange. Dog har jeg de sidste mange år haft fokus på indskolingen (1.-3.klassetrin).

Jeg er mor til 4 børn og har udover mine erfaringer som lærer i skolen også gjort erfaringer med egne børn og indlæring.

Mine erfaringer med egne børn er, at de fra en tidlig alder (3-4 år) har vist interesse for tal, bogstaver og ord. Hvis man som forældre griber bolden, mener jeg, det vil gavne børnene senere, både hvad angår selvtillid men også rent læringsmæssigt. Jeg mener dog ikke, man skal pace ens børn, for det er vigtigt, at interessen skal komme fra dem selv, men jeg tror, at man kan vække rigtig mange børns nysgerrighed for bogstaver og ord ved at lege dette ind fra en tidlig alder.

Jeg ser læsningen som en gave, idet den åbner en helt ny verden. Den er kilde til visdom, oplevelser, inspiration og ikke mindst frihed.

Desværre oplever jeg som lærer indimellem at læsningen for nogle bliver en sur pligt, frustration og en påmindelse om ikke at kunne slå til /føle sig tilstrækkelig.For de børn, der har denne oplevelse af læsningen, er det vigtigt at sætte ind så hurtigt som muligt, så læseglæden igen kan blive vakt.

Min fornemste opgave er at give børnene muligheden for at udnytte deres potentiale optimalt.